מתכון לקציצות ברוטב עגבניות ללא גלוטן

תוכן עניינים
מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
מתכונים אחרונים
אהבתם?
שתפו עם החברים!

קציצות בשר, קציצות עוף, קציצות טופו, קציצות דגים, או קציצות ירק – כולן טעימות, כולן מוכרות כמאכל אהוב בישראל – על ילדים ועל מבוגרים ויש אפילו מאסטר שף אחד שהגיע בזכותן למקום הראשון.

אז איך מכינים קציצות כאלה, שיהיו עסיסיות וטעימות, נימוחות, אבל לא רכות מדי, שיהיה להן רוטב טעים, שעוטף אותן מכל עבר, שנרצה ללקק את האצבעות והכי חשוב – שיהיו ללא גלוטן?

הכנו לכם כמה טיפים שיעזרו לכם להכין קציצות מעולות, מכל חומר גלם שתבחרו ובסופם, תקבלו גם מתכון מנצח, שתמיד תהנו להכין ולאכול.

12 טיפים להכנת קציצות מעולות ללא גלוטן

  1. המרכיב העיקרי בקציצה – בדרך כלל מדובר בבשר. אם החלטתם להכין קציצות מבשר בקר, הקצב כנראה ייטחן לכם נתח שיש בו מסה של שריר, שמתאים לבישול ארוך. לכן, כשמכינים קציצות בקר, כדאי לתת להן זמן בישול ארוך. לעומת זאת, קציצות דגים, ירקות, או עוף יכולות להסתדר גם עם זמן בישול קצר של חצי שעה עד שעה – בתנאי שבישלתם היטב את הרוטב לפני הכנסת הקציצות.
  2. ללוש – בעיקר כשמדובר בבשר בקר ובקציצות ללא גלוטן – לישה של שתי דקות לפחות, עוזרת לחומרי הבשר להיקשר (כמו בהכנת המבורגר).
  3. מנוחה – לאחר שיצרתם את צורת הקציצות הרצויה, הניחו אותן במקרר לשעתיים לפחות, אם אפשר. המנוחה הזו תייצב אותן עוד ותעזור להם לשמור על צורתן בבישול.
  4. הרטיבו את הידיים – כשאתם יוצרים את צורת הקציצות בידיים, הרטבת כפות הידיים תעזור להימנע מהידבקות של חומרי הגלם לידיים.
  5. תוספת ביצה – מסייעת להדביק את בשר הקציצה, אך גם תורמת למרקם עדין ונימוח, שמתאים מאוד לילדים.
  6. אם בקציצות רגילות אנחנו מוסיפים קמח, או פרורי לחם, הרי שבקציצות ללא גלוטן אפשר להוסיף קמח ללא גלוטן, אבל אפשר להוסיף גם תפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים, או תפוחי אדמה טריים, מגוררים וסחוטים, או שברי קורנפלקס פשוט מתירס, אפילו אורז.
  7. לטגן, או לא לטגן? יש לא מעט מתכוני קציצות, שבהם מניחים את הקציצה ישר לתוך הרוטב, אך אין ספק שרוב האנשים מעדיפים קציצה שטוגנה קודם. אפשר גם לאפות בתנור, בתנאי שכל קציצה מצופה היטב בשמן. פעולת הטיגון מעניקה לקציצה תוספת טעם רצויה וגם שומרת על נוזלי הבשר בתוך הקציצה, גם בעת הבישול ברוטב.
  8. תוספת עשבי תיבול – היא לא חובה, אבל היא משדרגת באופן דרמטי את הטעם של הקציצות. זה יכול להיות כל עשב תיבול שאתם אוהבים – פטרוזיליה, כוסברה, ריחן, נענע, שמיר וכו' ומומלץ להוסיף כמות גדולה לתערובת הבשר.
  9. תבלינים יבשים – חוץ ממלח ופלפל, אפשר גם כאן להוסיף בהתאם לטעם האישי שלכם – בהרט, חווייג', ראס אל חנות, אבקת מרק, או פשוט כמון וכורכום. זכרו שגם הרוטב מתובל וחשבו על מי שאתם מבשלים בשבילו – בחרו את התבלינים בהתאם.
  10. עוד ירקות שכדאי להוסיף לתערובת הבשר – בצל, קישואים, חצילים קלויים(תוספת מדהימה), סלק – לתוספת ברזל וצבע ועוד. כדאי לסחוט את הירקות המגוררים מעודפי הנוזלים, כדי שלא יהפכו את הקציצה לרכה מדי.
  11. ציפוי נוסף לפני הטיגון – ציפוי של קמח תירס צהוב וגס, מתרכך בעת הבישול ברוטב ונותן לקציצות תוספת מרקם נעימה וטעימה.
  12. רוטב – אהרוני למשל, אוהב קציצות עוף ברוטב לימוני ואפשר להכין רטבים מסוגים שונים – למשל רוטב פטריות, או רוטב כתום מדלעת וגזר, אבל ברוב הבתים בישראל מכינים רוטב עגבניות עשיר, שילדים אוהבים ושמתאים להגשה על אורז לבן, או אפילו על פסטה.

מתכון לקציצות ברוטב עגבניות ללא גלוטן

החומרים הדרושים לתערובת הקציצות

  • חצי קילו בשר טחון
  • תפוח אדמה גדול, מגורר וסחוט היטב, או חצי כוס קמח תירס צהוב
  • ביצה אחת גדולה
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • תוספת עשבי תיבול – כוס של פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק
  • מעט שמן לטיגון

להכנת רוטב עגבניות עשיר

  • 4 כפות שמן
  • בצל גדול אחד קצוץ, או מגורר (למי שלא אוהב בצל)
  • 3 שיני שום כתושות, או כפית אבקת שום
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 6 עגבניות בינוניות, קלופות וחתוכות
  • כפית סוכר
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • מי שאוהב חריף – חצי כפית צ'ילי, או יותר

קציצות ברוטב עגבניות

אופן ההכנה

  • הניחו בקערה גדולה ונוחה את כל החומרים להכנת הקציצות
  • ערבבו היטב עם הידיים למשך כ- 2 דקות. אם התערובת קרה, טבלו את הידיים במים חמים
  • הרטיבו את הידיים והכינו קציצות בגודל כדור פינג פונג
  • הניחו את הקציצות על מגש והחזירו למקרר למנוחה של שעה לפחות לפני הטיגון.

 

הכינו את הרוטב

  • חממו מעט שמן בסיר גדול ושטוח
  • טגנו את הבצל על להבה בינונית נמוכה – עד שהוא מזהיב קלות
  • הוסיפו את העגבניות החתוכות, ערבבו היטב וסגרו את המכסה
  • בשלו למשך כמה דקות – עד שהעגבניות מתחילות להתפרק ולהפוך לרוטב
  • הוסיפו את כל יתר החומרים – חוץ מהשום ובשלו למשך חצי שעה לפחות. הוסיפו מים במידת הצורך. הוסיפו את השום.
  • כבו את האש מתחת לרוטב וטגנו את הקציצות במחבת עם מעט שמן.
  • יש לטגן את הקציצות מכל הצדדים, עד שהן משחימות מעט.
  • הביאו את הרוטב לרתיחה והכניסו אליו את הקציצות המטוגנות
  • בשלו על להבה נמוכה למשך כ – 40 דקות
  • הגישו עם אורז לבן, או פסטה מבושלת.

בתיאבון!

מתכונים נוספים
שאולי תאהבו