מתכון לעוגת שוקולד במיקרו

תוכן עניינים
מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
מתכונים אחרונים
אהבתם?
שתפו עם החברים!

עוגת שוקולד במיקרו היא כבר לא המצאה חדשה, אבל רוב האנשים עדיין לא ניסו אותה. לא ברור מה הסיבה, מכיוון שההכנה כל כך קלה ומהירה. בחלק מהמתכונים, אפילו לא דורשת שימוש בקערת ערבוב. אפשר לערבב ישר בתוך כלי האפייה ולחסוך בשטיפת הכלים. אז מה הופך את העוגה הזו לכך כך אטרקטיבית? היא כאמור – קלה מאוד להכנה, הכנה של עוגה במיקרו היא חידוש מעניין שעושה חשק לניסוי מדעי באוכל, אפשר להכין אותה עם הילדים והיא יוצאת מאוד רכה, נימוחה ועסיסית. אז למה אתם מחכים? הכינו אחת כזו בעצמכם!

 

מתכון ראשון לעוגת שוקולד במיקרו

להכנת עוגה בתבנית אינגליש קייק מנייר – מתאימה לאפיה במיקרוגל:

החומרים הדרושים

2 ביצים

חצי כוס סוכר

שליש כוס שמן

חצי כוס מים חמים

חצי כוס קמח לבן

חצי כוס אבקת שוקולית

3 כפות אבקת קקאו

כפית אבקת אפיה

 

לציפוי שוקולד פשוט וטעים

חצי כוס שמנת מתוקה

חצי חבילת שוקולד חלב

 

אופן ההכנה

  • ערבו בקערה גדולה את הביצים והסוכר
  • הוסיפו שמן ומים חמים וערבבו שוב
  • ערבבו בכלי נפרד את כל החומרים היבשים
  • הוסיפו את החומרים היבשים לחומרים הרטובים וערבבו מעט ככל האפשר – עד שהכל מתאחד.
  • שמנו במעט שמן את התבנית שהכנתם
  • הכניסו למיקרוגל למשך 5-6 דקות, על העוצמה הכי גבוהה
  • בדקו שהעוגה מוכנה בעזרת סכין

הכינו את הציפוי

  • הכניסו לקערת זכוכית את השמנת יחד עם השוקולד – שבור לקוביות
  • הכניסו למיקרו למשך 30 שניות
  • הוציאו וערבו היטב – עד שהשוקולד נמס לגמרי
  • אם השוקולד לא נמס – הכניסו ל-30 שניות נוספות וערבבו שוב
  • צקו את תערובת השוקולד על העוגה

אם דווקא מתחשק לכם להכין עוגת שוקולד במיקרו בתוך ספל, כמו בסרטונים, או לתת לילדים שלכם להכין את העוגה, תוכלו להשתמש במתכון הבא, שיש לו גם תוספת ממש נחמדה – 3 קוביות שוקולד שמכניסים לתוך בלילת העוגה, נמסות במהלך הפעלת המיקרוגל וכשאוכלים את העוגה מקבלים תוצאה שמזכירה קצת סופלה שוקולד.

אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל ואז ההנאה תהיה מושלמת.

 

עוגת שוקולד במיקרו

מתכון שני להכנת עוגת שוקולד במיקרו בתוך ספל בסגנון סופלה

החומרים הדרושים

4 כפות קמח תופח

4 כפות סוכר

2 כפיות קקאו

ביצה

3 כפות חלב

3 כפות שמן

4 קוביות שוקולד פרה

 

אופן ההכנה

  • הכינו מראש – ספל גדולה, שמתאימה לבישול במיקרו. שמנו אותה במעט שמן, או חמאה – כדי למנוע ככל האפשר את הידבקות העוגה לדפנות הספל.
  • ערבבו את החומרים היבשים בתוך הספל
  • הוסיפו לתוך הספל את הביצה, החלב והשמן וערבבו היטב
  • הניחו מעל את קוביות השוקולד ודחפו אותם למרכז הספל בעזרת כפית ארוכה
  • הפעילו את המיקרו על עוצמה מקסימלית למשך 3 דקות
  • המתינו 3 דקות נוספות, שהעוגה תתייצב

תהנו!

מתכונים נוספים
שאולי תאהבו