המיקרוגל נחשב, בראשית ימיו, לנס גלוי, אבל כיום הוא כבר חלק בלתי נפרד מכל מטבח ישראלי. בהתאמה, גם הכלים שבהם אנחנו משתמשים היום מותאמים לשימוש במיקרוגל. המובילות בתחום הכלים הן קופסאות לשמירת מזון ולחימום במיקרוגל – הנה לפניכם ארבעה סוגים של קופסאות כאלה
1. קופסאות זכוכית
כלי זכוכית הם בחירה נהדרת כאשר מדובר על כלים למטבח, ובעיקר בתחום הקופסאות. קופסאות זכוכית מתאימות מאוד לשימוש במיקרו, ראשית משום שהן שקופות ולכן קל לזהות את תוכן הקופסה וגם את מצב המזון בה, קופסאות הזכוכית גם עוברות בקלות לחימום במיקרוגל, בו הן קופסאות מצטיינות בשל תכונות הולכת החום של הזכוכית, שמאפשרות חימום אחיד. את התהליך של קופסאות הזכוכית אפשר להמשיך גם אל שולחן האוכל, משום שקופסאות זכוכית מעוצבות ואלגנטיות ממש כמו כל כלי הגשה אחר.
2. קופסאות עם חלוקה פנימית
ישנן שני סוגים של קופסאות מחולקות, שמיועדות לחימום במיקרוגל. הסוג הראשון הוא קופסאות אחסון גדולות, שבהן חללים מופרדים, כך שאפשר להניח בחלל אחד שאריות מהפסטה של ארוחת הערב ובצד השני פרוסות פשטידה, מבלי לחשוש שהמאכלים יתערבבו ויפגעו בטעמים.
ניתן למצוא היום קופסאות עם סוגים שונים של חלוקה, החל בקופסאות חצויות וכלה בקופסאות שמחולקות לארבעה תאים ויותר. הסוג הנוסף של הקופסאות המחולקות הן קופסאות אוכל שמיועדות לארוחה אחת והן מעוצבות בהתאם, כקופסה קטנה יחסית וקלה לנשיאה. המוכרות והאהובות מבין הקופסאות המחולקות הן קופסאות אוכל סיסטמה, שהן יציבות, איכותיות ומגיעות במגוון גדול של צורות וצבעים.
3. קופסאות לאידוי ופופקורן ולבישול במיקרוגל
ישנן קופסאות פלסטיק, שמתאימות היטב לאפסון במקרר ולחימום במיקרוגל אבל זה אינו השימוש היחיד שלהן. ישנן קופסאות שמיועדות לבישול של ממש במיקרוגל. לעתים מדובר בקופסאות פלסטיק עגולות, שמזכירות סיר קטן, והן מעוצבות כדי לאפשר בישול מהיר באידוי במיקרוגל. אז מה אפשר להכין במיקרוגל? בין השאר אפשר להכין עוגות או מאפים, אורז מאודה, ירקות מאודים או מבושלים וכמובן, פופקורן מושלם וזול, בלי להשתמש בפופקורן קנוי למיקרוגל.
4. קופסאות גמישות
קופסאות סיליקון הן אחת האופציות לחימום במיקרוגל, ויש לכך הקשר חשוב לנושא הקיימות. כלים מסיליקון הם עמידים ובטוחים יותר לשימוש מאשר רוב סוגי קופסאות הפלסטיק. סיליקון הוא חומר שניתן למיחזור ובטוח לאחסון מזון ולשימוש במיקרוגל.
הגמישות שמייחדת את הסיליקון מאפשרת לייצר גם קופסאות מתקפלות שמסתפקות במקום אחסון קטן באופן משמעותי כאשר הן ריקות ומקופלות. אפשרות נוספת היא להחליף את הקופסה בכלי סיליקון שמעוצב כשקית, ויכול לשמש לנשיאת חטיפים או ירקות חתוכים בנוחות של שקית אך ללא פגיעה בסביבה.
לסיכום
המיקרוגל הוא מכשיר מדהים שמאפשר לנו להשתמש בגלים אלקטרומגנטיים לטובת חימום מהיר של מזון, וכן מאפשר חימום מזון עבור מי שאינו מיומן לשימוש בתנור אפייה או בלהבות של כיריים. ישנן קופסאות רבות שמתאימות לחימום במיקרוגל – הצגנו 4 מהן, כך שתוכלו למצוא את הקופסה המושלמת עבורכם.