2 מתכונים שתוכלו להכין עם סכיני השף החדשים שלכם

תוכן עניינים
מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
מתכונים אחרונים
אהבתם?
שתפו עם החברים!

קניתם סכיני מטבח איכותיות ואתם לא בטוחים מה לעשות איתן? במאמר הבא נספר לכם על התמכנים שתוכלו להכין איתן.

 

חזה עוף מוקפץ עם ירקות

חומרים

עוף

1 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות

3 שיני שום כתוש

שורש גינגר מגורד

40  גרם רוטב סויה

30 גרם רוטב טריאקי

5 כפות שמן קנולה

30 גרם קרונפלור

 

רוטב

כוס צ'ילי מתוק

30 גרם רוטב סויה

40 גרם רוטב טריאקי

חצי כף שמן שומשום

20 גרם חומץ

חצי כפית מלח

40 גרם סוכר

 

ירקות מוקפצים

6 שיני שום פרוסים דק

פלפל ירוק חריף

שורש גינגר מגורד

בצל

קולורבי

כרוב

צרור כוסברה

 

איך תעזרו בסכינים שלכם?

איך להשתמש סכיני מטבח שקניתם במתכון?

 

סכין טורנה

את שיני השום תקלפו, ותפרסו דק או תקצצו עם סכין טורנה, גם את הבצל כדאי לקלף עם הסכין הזו.

 

סכין בשר

סכין הבשר מתאימה גם לעוף, עם סכין הבשר תחתכו את חזה העוף לקוביות.

 

סכין שף

עם סכין השף צוכלו לחתוך ולקצוץ את הירקות השונים

 

איך להכין?

  1. תניחו בקערה את העוף החתוך לקוביות, ותערבבו את העוף ביחד עם השום הכתוש ורטבי הסוי והטריאקי. תתנו לעוף לספוג את הטעמים למשך שעה
  2. תערבבו את העוף עם קרונפלור
  3. הכניסו לסיר את כל החומרים לרוטב וחממו את הסיר עד לרתיחה, לאחר מכן העבירו לאש בינונית ל-10 דקות על מנת לצמצם את הרוטב.
  4. תקחו ווק, שימו בו מעט שמן קנולה וחממו אותו באש גבוהה
  5. הכניסו את כל הירקו והקפיצו אותם עד הזהבה קלה
  6. הכניסו את העוף והמשיכו להקפיץ.

 

קדירת בשר

2 קילו בשר שריר חתוך לקוביות

4 בצלים שנחתכו לרבעים

חצי כוס שמן

10 שיני שום חתוכות לפרוסות

סלרי חתוך לקוביות

4 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

2 כוסות ציר בשר

סלסלת פטריות פורטובלו

4 כוסות יין אדום

 

איך תעזרו בסכינים שלכם?

 

סכין טורנה

עם הסכין הזו תקלפו את השום והבצל, וחתכו את השום לפרוסות.

 

סכין בשר

עם הסכין הזו תשתמשו לחיתוך נתח הבשר לקוביות.

 

סכין ירקות

עם סכין הירקות תוכלו לחתוך את הירקות הקשים והמאתגרים, כמו הסלרי והבצלים.

 

סכין שף

עם סכין השם כדאי לחתוך את הירקות הקלים לחיתוך כמו פלפל ירוק, פטריות.

  1. איך מכינים?
  2. חממו סיר גדול על אש בינונית, הכניסו את קוביות הבשר וטגנו עד שהבשר מזהיב. תוך כדי הטיגון, ערבבו מידי פעם.
  3. הוסיפו את הבצל, השום וירקות השורש, ובשלו יחד ל 2-3 דקות.
  4. הוסיפו את הפטריות, היין וציר הבקר, והביאו את הסיר לרתיחה.
  5. הנמיכו לאש בינונית נמוכה ובשלו למשך 3 שעות.

 

לסיכום

סכיני מטבח שימושיות ברבה מתכונים, עוף, בשר, דגים, וירקות שונים. במאמר הבאנו לכם שני מתכונים שימושיים במיוחד, אשר מבשלים בכמעט כל בית, על מנת להדגיש לכם את השימושיות של סכיני המטבח.

סכיני מטבח

מתכונים נוספים
שאולי תאהבו