פירות אקזוטיים: 10 מינים שיהפכו את השולחן שלכם לטרופי

תוכן עניינים
מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
מתכונים אחרונים
אהבתם?
שתפו עם החברים!

העולם נהיה קטן וכך גם האפשרויות המתקרבות אלינו. היום האפשרות להנות מפרי טרופי אקזוטי היא כבר איננה בגדר חלום, הם כאן, יפים, צבעוניים ובעיקר טעימים בצורה בלתי רגילה. 

 

פירות אקזוטיים מכל העולם

השנה האחרונה העלתה בין השאר את הסיפור המדהים של החקלאות הישראלית. החקלאות המייצרת עבורנו את הבטחון התזונתי שלנו עם המוצרים המעולים שכולנו צורכים באופן שוטף בכל יום ובהם נמצא את הפירות והירקות הכי ישראלים שיש דוגמת, עגבניות, מלפפונים, גזר, תפוח אדמה, פרי הדר, ענבים ועוד.

אולם בצד כל אלו אנו זוכים בשנים האחרונות להנות ממגוון בריא וטרי של שלל פירות טרופיים אשר הגיעו לכאן מכל העולם והם בעלי תכונות, טעמים ומרקמים קסומים שבעבר רק יכלנו לחלום עליהם, כיום בעזרת גידולים מקומיים מעולים ולעיתים בעזרת יבוא ממדינות מעבר לים, המגוון של פירות טרופיים פשוט בלתי נגמר, אז הנה לכם מגוון של 10 מינים שיהפכו את השולחן שלכם לטרופי.

קבלו בבקשה, פירות אקזוטיים: 10 מינים שיהפכו את השולחן שלכם לטרופי

היום שלא כבעבר אפשר להשיג כמעט כל פרי אקזוטי שנחפוץ בו. מגוון עצום של פירות ממקומות שונים בעולם שעד לא מזמן היו זמינים בישראל רק בצורה משומרת, זמינים היום באופן טבעי. ההמלצה שלנו היא תמיד לבחור במוצר ישראלי, אך אם אין כזה, אפשר להנות גם מפירות מכל רחבי הגלובוס.

  • מנגו –  לעיתים נראה אילו המנגו כאן מאז ומעולם, אך לא כך הוא, מקורו במדינות בעלות מזג אוויר טרופי שהוא בעיקרו חם מאד, אך מרובה בגשם. המנגו עלה לישראל ואפשר להנות ממנו במגוון צבעים שהמילה אקזוטיים נוצרה עבורו, והטעם, גן עדן.
  • אבוקדו – האבוקדו גם הוא עשה לארץ עליה וכיום אפשר להנות מאבוקדו ישראלי איכותי, אך אל לנו לשכוח שהוא עשה עליה לארץ, הצבע שלו, ערכי התזונה שלו והמגוון הרחב של השימושים בו, הם חגיגה לכל מטבח.
  • בננה – הבננה נמצאת בישראל ונחשבת כפרי אהוב מאד על ילדים ובכל, אך מוצאה של הבננה הוא מאזורי דרום אמריקה. הבננה אוהבת את החום הישראלי ולאורך השנים קיבלה מעט שינויים והתאימה את עצמה לישראל, אך היא כמו עולה חדש לארץ, גם לאחר 40 שנה בארץ, היא עדיין מרגישה ממקום אחר.
  • אננס – גידול אננס היא מלאכה מורכבת. במשך שנים הפרי לא היה זמין בישראל, אך המגמה השתנתה. כיום יש במקביל ליבוא של הפרי הבריא וטרי הזה גם גידול של אננס ישראלי מקומי ואיכותי שיכול למצא את מקומו אל שולחן האוכל שלכם בשמחה גדולה.
  • קיווי – הקיווי המעט מוזר בצורתו עם הקליפה החומה והשעירה שלו, מעט מטעה, מפני שכאשר פותחים אותו נגלה פרי בצבע ירוק מרהיב ובעל טעם שמיימי.
  • קרמבולה – קרמבולה היא פרי שעדיין לא נמצא בישראל בצורה המסחרית שלו, אך הפרי הצהוב בעל צורת הכוכב, ישדרג כל שולחן.
  • ליצ'י – עונתו של הליצ'י קצרה מאד, אי שם בחודשים יולי ואוגוסט, הוא נדיר, עטוף בקליפה מחוספסת המסתירה את פנים הפרי בעל טעם שנלקח ככל הנראה מגן עדן.
  • קוקוס – חשבתם אוקיינוס, חופים לבנים, חשבתם קוקוס. הפרי שכל שימוש בו לוקח אותנו אל מחוזות רחוקים ובעלי גוון אקזוטי חלומי.
  • דובדבן – תתפלאו שפירות אקזוטיים יכולים להגיע גם ממקומות קרים, הדובדבן הוא בדיוק כזה, כיום אפשר להנות ממגוון של סוגי דובדבנים מופלאים וישראלים.
  • פירות יער – טיול לשפת נחל אירופאי כאשר לצידו שיחי פטל ואוכמניות, היש אקזוטי מזה?  היום גם פירות יער תוכלו למצא כאן בישראל.

פירות אקזוטיים 10 מינים שיהפכו את השולחן שלכם לטרופי

מתכונים נוספים
שאולי תאהבו