מתכון לסלט עם צנוברים

תוכן עניינים
מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
מתכונים אחרונים
אהבתם?
שתפו עם החברים!

הצנוברים, המוכרים לנו מתבשילים ערביים רבים, או מרוטב הפסטו האיטלקי המפורסם, הם בעצם זרעים של עץ האורן. הם גדלים בתוך קליפה קשה בין עלי האצטרובל ומשם נופלים לאדמה, כשהאצטרובל מבשיל ונפתח. מקור העצים המניבים צנוברים, הוא בארצות מזרח הים התיכון. משם היגר לחלקים נרחבים בעולם כולו – לאסיה, לאירופה ולארצות הברית. מחירם הגבוה נובע מהקושי באיסוף ובקילוף של האגוזים הקטנים, הארוזים היטב בקליפה קשה ומעוצה, אך טעמו המיוחד וערכו התזונתי הופכים את ההשקעה למשתלמת – הצנוברים הם בין האגוזים העשירים ביותר בחלבון ומכילים גם כמה סוגים של חומצות שומן בריאות. אז איך אפשר לשלב את הצנוברים בארוחות שלנו? לפניכם כמה אפשרויות.

 

5 טיפים לשמירה על איכות הצנוברים

  1. בדקו את טעם הצנוברים לפני הקניה – ודאו שהם מספיק טריים ושאין להם טעם לוואי מעופש, של אגוז לא טרי.
  2. את הצנוברים שקניתם – שמרו בהקפאה עד לשימוש
  3. צנוברים קנויים וקלופים, כדאי לקלות לפני השימוש – מה שמעצים ומחזק את טעמם.
  4. אם יש לכם אפשרות – שבו בצילו של עץ אורן וחפשו מתחתיו את הצנוברים בקליפתם. אם הם טריים – תוכלו לפצח אותם ולאכול. מובטחת לכם חוויה טעימה במיוחד.
  5. לקלייה נכונה של הצנוברים – חממו מחבת יבשה (בלי שמן) על אש בינונית. הכניסו אליה צנוברים בשכבה אחת וערבבו אותם ללא הרף, עד שהם מתחילים להדיף ריח טוב ולהחליף את צבעם לחום כהה. זה הזמן לכבות את האש ולהוציא את הצנוברים מהמחבת לצלחת כדי לעצור את הקלייה ולתת להם להתקרר.

במטבחי המזרח התיכון נהוג להוסיף את הצנוברים לתבשילי בשר בקר. מערבבים אותם לתוך תערובת המילוי לקובה בורגול מטוגנת, או לתבשילי אורז עשירים, אך אפשר גם לשלב אותם במאכלים קלילים יותר כמו סלט.

 

להלן שלושה מתכונים קלים וטעימים שתוכלו לנסות בבית ולא תרצו להפסיק לאכול:

סלט בורגול וצנובר

החומרים הדרושים

כוס אחת בורגול דק

3 עגבניות גדולות וטריות, חתוכות לקוביות קטנות

100 גר' צנוברים קלויים, טחונים, אן קצוצים

בצל סגול קצוץ דק, או 5 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות

רבע כוס שמן זית

מיץ מלימון אחד

חצי פלפל חריף – ירוק או אדום

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • השרו את הבורגול במים קרים לחמש דקות. סננו את המים המיותרים
  • ערבבו את כל המרכיבים והתבלינים, ערבבו היטב.
  • אכלו את הסלט כמה שיותר טרי.

מתכון לסלט עם צנוברים

סלט עגבניות שרי עם צנוברים

החומרים הדרושים

חבילה אחת של עגבניות שרי – רחוצות וחתוכות לחצאים

חצי כוס זיתים פרוסים לטבעות

חצי כוס צנוברים קלויים

חצי צרור בזיליקום טרי קצוץ

רבע כוס גבינת פרמזן מגוררת – אופציונלי

שני כדורי מוצרלה באפלו קרועים לחתיכות קטנות – אופציונלי

רבע כוס שמן זית

מלח

פלפל

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה ערבבו את כל חומרי הסלט
  • הוסיפו את כל חומרי התיבול – לימון, שמן, מלח, פלפל וערבבו היטב
  • מומלץ לאכול טרי ככל האפשר

 

סלט פטריות מוקפצות עם צנוברים

החומרים הדרושים

שתי חבילות של פטריות חתוכות לפרוסות

חצי כוס צנוברים קלויים

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

מיץ מחצי לימון

3-4 כפות שמן זית

אופן ההכנה

טגנו את הפטריות החתוכות במחבת עם מעט שמן זית

ערבבו בקערה את הפטריות המוכנות יחד עם יתר חומרי הסלט.

סלט עם צנוברים הוא לא רק טעים ובריא – הוא גם קל להכנה.

בהצלחה ובתאבון!

מתכונים נוספים
שאולי תאהבו