מתכון לחזה הודו מעושן

תוכן עניינים
מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
מתכונים אחרונים
אהבתם?
שתפו עם החברים!

חזה הודו מעושן הוא שם נוסף למנה מוכרת מאוד ששמה "פסטרמה".

זוהי מנה מאוד מומלצת להכנה ביתית, בעיקר אם אתם חובבי עישון, כי בשרים מעובדים, כמו פסטרמה קנויה, נקניקים קנויים ונקניקיות, נחשבים מאוד לא בריאים ולכן, אם אתם אוהבים לאכול בשרים מעושנים – פשוט תכינו בבית.

תתפלאו לגלות כמה שהמתכון פשוט לביצוע, בהסתייגות אחת –

זה לוקח הרבה זמן, אז הכינו את עצמכם מראש וגייסו לטובת העניין הרבה סבלנות, כי רק ככה זה יצא מושלם.

 

חזה הודו מעושן – מתכון בשלבים

הכנה של חזה הודו מעושן מצריכה עבודה בשלבים, כי מדובר על נתח מאוד רזה, ללא שומן, שעלול להתייבש בקלות בתוך מעשנה, אם לא מכינים אותו כראוי.

 

  1. מומלץ לקנות חזה הודו נקבה במשקל קילו אחד.
  2. השלב הראשון בהכנת הפסטרמה הוא השריה בתמלחת (בריין) השומרת על העסיסיות בזמן הצליה.
  3. השלב השני הוא תיבול הנתח. לרוב משתמשים בממתיק, כמו דבש או סילאן לצד תבלינים עזים יותר, כמו חרדל, שום, פפריקה ועוד.
  4. ניתן לשמור מע מתערובת התיבול ולמרוח על הנתח לאחר הצליה לתוספת טעמים.
  5. עישון – אפשר לחמם את המעשנת ל 120 מעלות ולשמור על חום אחיד לאורך כל הצלייה או לחמם לטמפרטורה של 40 מעלות ולהעלות בהדרגה.
  6. פריסה – את הנתח המוכן יש לעטוף בנייר אלומיניום למנוחה בתום הצליה כדי לשמור על העסיסיות שלו ורק אז לפרוס אותו לפרוסות דקיקות.
  7. אפשר לאכול את הנתח רק או חם והוא גם נשמר היטב במקרר עד 5 ימים לאחר הצליה.

 

המצרכים הדרושים

  • קילו חזה הודו נקבה
  • 4 כוסות מים פושרים
  • כף גרגרי פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה
  • שבבי צ'ילי מיובש לפי הטעם
  • 3 שיני שום פרוסות
  • חצי כוס סוכר
  • שליש כוס מלח
  • למרינדה: חרדל, דבש, שבבי שום, פלפל שחור גרוס
  • שבבים לעישון – דובדבן, הדרים, זית, תפוח, בכמות מתאימה לגודל המעשנת שלכם

 

אופן ההכנה

מכינים תמלחת: מניחים בסיר את המים, מלח, סוכר, שום, פלפל אנגלי, צ'ילי, עלי דפנה ומערבבים עד שהמלח והסוכר נמסים והכל הופך לתמיסה אחידה.

מניחים את הנתח בתוך התמלחת ומעבירים למקרר למשך 24 שעות לפחות.

מומלץ להפוך מדי כמה שעות כדי להבטיח אחידות.

מוציאים מן התמלחת ומייבשים היטב

מורחים את כל חומרי המרינדה ומניחים במקרר לשעה אחת לפחות.

מכינים את המעשנת – מחממים ל 120 מעלות, מוסיפים את השבבים שבחרתם ומניחים את הנתח על הרשת.

סוגרים את המעשנת ונותנים לנתח להיצלות למשך שלוש שעות בערך.

בודקים מדי פעם שהעוף לא מתייבש והאש לא נוגעת בו ישירות.

בתום הצליה, מוציאים את הנתח, עוטפים אותו בנייר אלומיניום ונותנים לו לנוח למשך רבע שעה לפחות.

אפשר למרוח על הנתח מעט מתערובת התיבול בשלב זה, כדי לחזק טעמים.

פורסים לפרוסות דקות ובתאבון!

 

אוכל מעושן

מתכונים נוספים
שאולי תאהבו