מתכונים לאוכל תאילנדי

תוכן עניינים
מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
מתכונים אחרונים
אהבתם?
שתפו עם החברים!
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram

המטבח התאילנדי הפך בן בית בארצות רבות מסביב לעולם וגם בישראל. אם בגלל המטיילים הרבים שנחשפו לטעמים המיוחדים ורצו להביא אותם איתם לארץ, או פשוט בגלל העושר של המרכיבים וטריותם, מה שמזכיר מעט את המטבחים של הים התיכון ומתחבר בקלות גם לחיך הישראלי.

 

המטבח התאילנדי ידוע כמטבח עשיר בטעמים, עמוס במרכיבים משובחים וטעימים ועושה שימוש במתכונים, המשאירים את המרכיבים טריים ופריכים. אז איך עושים את זה?

מסעדת טאיה בשרון מגישה לכם רעיונות למתכונים, שתוכלו ליישם בקלות בבית:

 

מתכון קליל לפאד תאי

החומרים הדרושים:

  • כרבע חבילה של איטריות אורז
  • 3 כפות שמן
  • גזר אחד – חתוך לגפרורים, או מגורר בפומפיה
  • רבע כרוב חתוך לרצועות דקות
  • רבע חבילת טופו חתוכה לרצועות (למנה צמחונית)
  • אפשר להחליף את הטופו בחזה עוף, או כמה רצועות דקות של בקר, או דג
  • מעט ג'ינג'ר מגורר
  • ביצה טרופה אחת
  • גבעול אחד של בצל ירוק קצוץ

 

להכנת הרוטב:

  • כפית חמאת בוטנים
  • 2 כפות רוטב סויה
  • כף סילאן
  • כף חומץ
  • מעט מים
  • מעט שבבי צ'ילי, או רוטב צ'ילי – לאוהבי החריף

 

אופן ההכנה:

  • השרו את אטריות האורז במים קרים למשך כ- 45 דקות וסננו אותן
  • שימו את חומרי הרוטב בסיר קטן, ערבבו ובשלו עד שהרוטב מצטמצם. התהליך כולו אמור להימשך כ-5 דקות ויש לערבב את הרוטב כל הזמן.
  • מעל הלהבה הכי גדולה בכיריים – חממו מחבת גדולה והביאו אותה לחום גבוה.
  • הוסיפו את השמן וטגנו את הגזר, תוך כדי ערבוב למשך כ-30 שניות
  • הוסיפו את הכרוב, הטופו והג'ינג'ר והמשיכו לערבב למשך כדקה
  • בעזרת כף, הזיזו את החומרים שבמחבת, כך שייווצר מקום פנוי במרכז.
  • הוסיפו מעט שמן וטגנו בו את הביצה הטרופה, עד שהיא הופכת לביצה מקושקשת מוכנה.
  • הכניסו למחבת את האטריות וערבבו הכל יחד
  • הוסיפו את הרוטב, ערבבו היטב וטעמו.
  • הגישו לצלחות וקשטו בבצל ירוק קצוץ, או בוטנים מרוסקים, או כוסברה קצוצה

צלחת אוכל

מתכון לסלמון בקארי ורוטב קוקוס

החומרים הדרושים:

  • מעט שמן
  • בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • כף ג'ינג'ר מגורר
  • פלפל חתוך לרצועות דקות
  • 2 כפות משחת קארי
  • קופסה של קרם קוקוס
  • 2 כפות רוטב סויה
  • כוס וחצי מים
  • חצי קילו פילה סלמון נקי
  • 300 גרם עלי בייבי תרד
  • לימון 1

אופן ההכנה:

  • טגנו את הבצל בשמן עד לריכוך
  • הוסיפו שום וג'ינג'ר וטגנו לחצי דקה
  • הוסיפו את משחת הקארי וערבבו
  • הוסיפו: פלפל, מלח, קוקוס, סויה ומים והביאו לרתיחה
  • הנמיכו להבה ובשלו למשך 10 דקות
  • הוסיפו את התרד ובשלו למשך 2 דקות נוספות
  • הכניסו את הדג בשלמותו ובשלו למשך 5 דקות
  • הסירו מהאש
  • סחטו לתוך הסיר חצי לימון וערבבו
  • את החצי השני של הלימון – פרסו לפרוסות דקות
  • הוציאו את הדג ופרקו אותו בעזרת מזלג
  • הגישו על אורז לבן

בתיאבון!

מתכונים נוספים
שאולי תאהבו