מתכון לשניצלונים כמו במקדונלדס

מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
מתכונים אחרונים
אהבתם?
שתפו עם החברים!
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram

השניצלונים של מקדונלדס, הידועים גם בשם "נאגטס" הפכו למאכל אהוב על ילדים בכל העולם וגם בישראל. אפשר להכין נאגטס מוצלחים מאוד בעזרת מגוון מתכונים, אבל נאגטס כמו של מקדונלדס – צריך לדעת איך לשחזר מהמתכון המקורי במדוייק. מקדונלדס לא נוהגים לשתף את המתכונים שלהם ברשת, או בכל מקום אחר וגולשים חובבי בישול מרחבי העולם מנסים לשחזר אותם – פעמים רבות ללא הצלחה.

הסיפור שונה מעט כשמדובר בנאגטס, מפני ששמועות על חומרי גלם ירודים בייצור הנאגטס, הובילו את החברה לצלם ולפרסם סרטון, שבו הם חושפים את תהליך הייצור של הנאגטס ובעצם מלמדים את כולם אי להכין אותם. אז הפשלנו שרוולים והכנו לכם את המתכון המוצלח הבא, המבוסס על ההנחיות, כפי שניתנו בסרטון המפורסם.

דברים להכיר על שניצלונים – נאגסט

מי שכבר התנסה בכנת נאגטס ביתיים, יודע שהתוצאה היא לרוב מוצלחת וטעימה. קשה לפשל עם נאגטס, כמעט כמו שקשה לפשל עם שניצל. הציפוי הפריך מבחוץ, החלק הפנימי העסיסי והמתובל – שילוב מנצח לארוחת צהריים משביעה וטעימה. אבל מי שקיווה שיצאו לו נאגטס כמו במקדונלדס, כבר רגיל להתאכזב. למקדונלדס יש שלב אחד בהכנת הנאגטס, שנותן להם טעם ומרקם ייחודיים – שאף מתכון אחר לנאגטס לא יצליח לשחזר.

בין אם תבחרו להכין נאגטס לפי המתכון המדוייק של מקדונלדס, או להשתמש במתכון ביתי אחר, תשמחו לדעת, שנאגטס הוגדרו כמזון בריא ומומלץ על ידי קרן הלב האמריקאית. משמעות הדבר, שאפשר לאכול נאגטס ביתיים ללא חשש – כמובן שהכל במידה.

 

ועכשיו למתכון – שניצלונים כמו במקדונלדס  (נאגטס)

החומרים הדרושים

  • חזה עוף שלם אחד חתוך לחתיכות בגודל שני ביסים
  • כוס קמח
  • חצי כפית מלח
  • כפית אבקת מרק ירקות
  • חצי כפית אבקת שום
  • חצי כפית אבקת בצל
  • חצי כפית פלפל שחור
  • ביצה אחת
  • שמן לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה

  • הכינו 2 צלחות – אחת עם קמח וכל התבלינים היבשים ואחת עם ביצה טרופה
  • הכניסו את העוף החתוך לתוך תערובת הקמח, טבלו אותו בביצה והחזירו אותו לטבילה נוספת בקמח
  • הכניסו את הנאגטס המצופים למיכל פלסטיק ואל המקפיא למשך חצי שעה לפחות.
  • בסיר קטן חממו שמן בגובה של 5 ס"מ לפחות
  • הוציאו את הנאגטס מהמקפיא, הכניסו שוב אל הביצה הטרופה ואח"כ אל תערובת הקמח.
  • טגנו את הנאגטס בשמן החם עד שהציפוי משחים.
  • שימו לב – שמן חם מדי עלול לגרום לשריפה של הציפוי ולהשאיר את החלק הפנימי קר ולא מבושל. אם השמן נראה לכם חם מדי, הוסיפו עוד שמן קר מהבקבוק, הנמיכו את האש והמשיכו בטיגון.

אם קטשופ לא מספיק לכם ואתם רוצים לאכול את הנאגטס בליווי רוטב חמוץ מתוק – כמו במקדונלדס, הכינו אותו בעצמכם:

שניצלונים כמו במקדונלדס

החומרים הדרושים להכנת רוטב חמוץ מתוק

  • ריבת משמשים – 2 כפות
  • חצי כפית אבקת שום
  • חצי כפית אבקת בצל
  • כף רוטב סויה
  • חצי כפית חרדל
  • כפית חומץ יין לבן
  • כפית סירופ גלוקוז
  • כפית קורנפלור

ערבבו את כל החומרים בבלנדר, הכניסו לתוך סיר קטן. בשלו עד להרתחה וכבו את האש. קררו – והרוטב מוכן.

אם לא ממש קריטי לכם להכין מתכון מדויק כמו במקדונלדס, אתם יכולים לגוון ולהחליף את חזה העוף בעוף טחון, לוותר על שלב ההקפאה, להסתפק בטבילה אחת בחומרי הציפוי ולהחליף את התבלינים לתבלינים מהמתכון לתבלינים האהובים בקרב בני הבית.

אמנם כיף לצאת לאכול בחוץ, אבל אין כמו טעם של אוכל שמכינים בבית!

תהנו!

מתכונים נוספים
שאולי תאהבו