מתכון לעוגת שכבות מטורפת

מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
מתכונים אחרונים
אהבתם?
שתפו עם החברים!
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram

עוגת שכבות מטורפת, דווקא בניגוד למה שמשתמע מהשם המבטיח, היא לא כל כך קשה להכנה. תשמחו לגלות שכיף להכין אותה כמעט כמו שכיף לאכול אותה. היא מתאימה לימי הולדת של ילדים, אבל גם של מבוגרים. אפשר להחליף את הקישוטים ואת הטעמים של השכבות השונות ולהתאים אותה לטעם של בעל השמחה. היא עשירה ומגוונת, משלבת טעמים נפלאים, שהולכים מצוין ביחד. היא צבעונית, אבל במידה ואפשר לקשט אותה במה שרוצים, כדי שהיא תהיה ממש, אבל ממש – מטורפת. אז ממה מתחילים?

5 טיפים להכנת עוגה מוצלחת

  1. אפשר לעבוד עם 3 תבניות עוגה שונות, או עם תבניות חד פעמיות – אם אתם לא רוצים לקנות במיוחד – אפשר לאפות את 3 השכבות של העוגה באותה התבנית – אופים שכבה אחת, מצננים 10 דקות, מוציאים ומכניסים את הבלילה הבאה.
  2. החמאה צריכה להיות רכה – תוכלו לחמם אותה לכמה שניות במיקרו, אבל לריכוך אחיד ומלא של החמאה – עדיף להוציא אותה מהמקרר כשעה לפני תחילת העבודה.
  3. הכנת גרסה מהודרת – לגרסה המהודרת של העוגה משתמשים בקרם מסקרפונה, אבל אפשר להשתמש גם בפודינג וניל, שמכינים משמנת ומאבקת אינסטנט פודינג למי שאוהב.
  4. ערבוב יתר – עם קרם המסקרפונה, עם הקצפת שמנת וגם עם הכנת בלילה לעוגות – הקצפת יתר, או ערבוב יתר, עלולים להרוס את המרקם במקרה הטוב, או להפיל לגמרי את הקרם במקרה הרע. הקפידו לערבב לפי הוראות המתכון ורק עד שהקרם, או הבלילה שהכנתם – נראים מוכנים.
  5. קישוט העוגה – למשקיענים שביניכם, מומלץ להכין מראש מגוון עוגיות לקישוט ולהשתמש בשברי עוגיות פריכות, שוקולד צ'יפס ועוד. למי שלא יכול, או לא רוצה להכין עוגיות לקישוט העוגה, אפשר להשתמש בממתקים ועוגיות קנויות – כדורי שוקולד, סוכריות עדשים, מרשמלו, שברי עוגיות בצבעים שונים ועוד. את כל הקישוטים אפשר להדביק בעזרת גנאש שוקולד.

עוגת שכבות מטריפה

עוגה מטורפת בשלוש שכבות (או חמש – תלוי איך מסתכלים על זה)

החומרים הדרושים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

3.5 כוסות קמח חיטה לבן

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה

כפית מלח

225 גרם חמאה רכה

1 ¾ סוכר

כפית תמצית וניל

4 ביצים

4 גביעי יוגורט 3%

תוספות לגיוון הבלילה

לשכבה הראשונה – כף אחת אבקת קקאו

לשכבה השנייה – חבילת שוקולד לבן שבורה לחתיכות קטנות

לשכבה השלישית – גרידת תפוז מתפוז שלם

סירופ להרטבת שכבות העוגה

שני שליש כוס מים, חצי כוס סוכר, כפית תמצית רום, או ליקר תפוזים

קרם מסקרפונה למריחה בין השכבות

250 גרם גבינת מסקרפונה

מיכל קטן שמנת מתוקה לקצפת

4 כפות אבקת סוכר

ציפוי שוקולד

חבילה של שוקולד מריר, או שוקולד חלב – למי שאוהב ממש מתוק

שליש כוס שמנת מתוקה להקצפה

לקישוט מלמעלה

6 כדורי שוקולד

חבילת סוכריות עדשים

חבילת עוגיות פריכות קנויות

חבילת גליליות

חבילת מרשמלו צבעוני

 

אופן ההכנה

  • חממו תנור ל- 180 מעלות.
  • בקערה גדולה ערבבו את הקמח, המלח, אבקת האפיה ואבקת הסודה.
  • בקערה נפרדת (אפשר במיקסר) ערבבו היטב את הסוכר עם החמאה – עד שהם מתאחדים.
  • הוסיפו לתערובת החמאה והסוכר את הביצים – ביצה אחת כל פעם וערבבו עד שהביצה נעלמת בתערובת.
  • הוסיפו מחצית מתערובת הקמח והמשיכו לערבב
  • הוסיפו חצי מכמות היוגורט והמשיכו לערבב
  • הוסיפו את יתרת הקמח והיוגורט וערבבו עד לקבלת בלילה אחידה.
  • חלקו את התערובת לשלוש קערות נפרדות, בכמות שווה והוסיפו לכל קערה תוספת אחת – כף קקאו, גרידת תפוז ושוקולד לבן. ערבבו כל תערובת בנפרד.
  • הכניסו את שלוש הבלילות לשלוש תבניות נפרדות והכניסו לתנור למשך כ-30 דקות.
  • בדקו עם סכין, או קיסם, שהעוגות מוכנות לפני שתוציאו אותם מהתנור

הכינו את הסירופ

בשלו בסיר קטן את המים והסוכר, עד שהסוכר נמס. כבו את האש והוסיפו פנימה את הרום, או הליקר.

הכינו את הקרם

העבירו את כל מרכיבי הקרם לקערת המיקסר, או לקערה גדולה אחרת. ערבבו היטב במטרפה ידנית, או במיקסר – עד לקבלת קרם סמיך.

הכינו ציפוי שוקולד

הניחו בקערה את השמנת והשוקולד והכניסו למיקרוגל למשך כ-30 שניות. הוציאו וערבבו היטב, עד שכל השוקולד נמס. אם נותרו חתיכות שוקולד שלא נמסו, הכניסו ל-30 שניות נוספות ואז הוציאו לערבב שוב.

הרכיבו את העוגה

  • ישרו בעזרת סכין גדולה את שכבות העוגה האפויות וחתכו את החלק המעוגל שלהן.
  • הניחו על צלחת הגשה את השכבה הראשונה – זו שהוספתם לה גרידת תפוז
  • טפטפו עליה בעדינות שליש מכמות הסירופ
  • הניחו מעליה שליש מכמות הקרם ומרחו אותו על כל שטח הפנים שלה
  • הניחו מעל את השכבה הבאה – זו שהוספתם לה שבבי שוקולד לבן
  • טפטפו עליה בעדינות שליש מכמות הסירופ
  • הניחו מעליה שליש מכמות הקרם ומרחו אותו על כל שטח הפנים שלה
  • הניחו את השכבה האחרונה – זו שהוספתם לא קקאו
  • טפטפו עליה בעדינות שליש מכמות הסירופ
  • הניחו מעליה שליש מכמות הקרם ומרחו אותו על כל שטח הפנים שלה
  • מרחו את שארית הקרם מסביב לעוגה, כך שהיא תהיה מצופה בקרם גם מהצדדים
  • שפכו מעל העוגה את רוטב השוקולד שהכנתם
  • קשטו את העוגה בשברי העוגיות ומעליהם את הסוכריות. אם הקישוטים לא נדבקים היטב – היעזרו ברוטב השוקולד להדבקה.

בהצלחה ובתאבון!

מתכונים נוספים
שאולי תאהבו