מתכון לסלט פירות מושלם

מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
מתכונים אחרונים
אהבתם?
שתפו עם החברים!
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram

ישראל התברכה במגוון עצום של פירות – טריים, איכותיים ומאוד טעימים. אפשר למצוא במרכולים כמעט הכל – מתפוז, בננה ותפוח ועד פיטאיה, ליצ'י ונאשי. אבל איך מכינים מכל הפירות האלה סלט, שיהיה גם טעים, גם מיוחד וגם צבעוני ויפה?

סלט פירות סתווי יכול להכיל פירות של סוף הקיץ, יחד עם פירות של תחילת החורף ולספק תערובת של טעמים מיוחדת ואקזוטית, שאולי לא חשבתם עליה. סלט פירות קיצי, יכול להיות שונה מאוד מסלט פירות חורפי וכל אחד אוהב טעמים אחרים, אבל כנראה שאין ילד, ילדה, איש, או אישה בישראל – שלא אוהבים סלט פירות. יצאנו לבדוק איך מכינים סלט פירות מעולה וחזרנו עם כמה טיפים ומתכון אחד.

טיפים לסלט פירות מושלם

  1. להכין סירופ עם טעמים שאוהבים – הבסיס תמיד יהיה מים וסוכר ועליו אפשר להוסיף תמצית וניל, תמצית הדרים, או תבלינים חמים כמו קינמון וכוכב אניס. את הסירופ המוכן מקררים ומזלפים מעל הפירות החתוכים.
  2.  הקפידו לשלב בין חמוץ למתוק – סלט שמכיל כמה סוגים של פירות הדר ותפוח מזן ירוק חמצמץ, יזדקק לתוספת מתוקה, כמו צימוקים, או חתיכות תמרים. גם בננה נותנת מתיקות וכמעט שאין בה חמיצות כלל
  3. אל תתביישו להוסיף פירות משומרים – ליצ'י, אננס, אפילו אפרסק משומר – מהווים תוספת נהדרת של טעם אקזוטי, עסיס ומתיקות לכל סלט פירות.
  4. פירות יבשים – תמרים, משמשים מיובשים, פפאיה מיובשת ואפילו אננס – כולם מכניסים לסלט תוספת טעם, מרקם שונה והמון המון סוכר. אם עשיתם סלט פירות עדין בטעמיו – זו התוספת המושלמת שתקפיץ את הטעם, אך חשוב לחתוך את הפירות היבשים לחתיכות קטנטנות ולא להגזים בכמות.
  5. לא רק פירות – סלט פירות מצוין יכול להיות עטוף גם בקצפת, או גבינה לבנה, או שמנת. חלק מהפירות מסתדרים מצוין גם עם טחינה גולמית וסילאן – מה שמוסיף לסלט טעם שמזכיר חלווה.
  6. אלכוהול – יש האוהבים להוסיף לסלט הפירות כמה טיפות של ליקר, או יין קינוח, או אפילו וודקה. האלכוהול נותן לסלט אופי קצת אחר והופך אותו לקינוח, שיכול להתאים גם לארוחה רומנטית.
  7. תנו לסלט לחכות לכם – כשעה של המתנה בין ההכנה לבין ההגשה, גורמת לפירות להגיר מיצים ולספוג טעמים. יש כאלה שמעדיפים סלט טרי, אבל סלט פירות שישב שעה במקרר – מקבל טעמים חזקים ועשירים יותר.
  8. שילובי פירות – מומלץ לנסות שילובים שונים ומיוחדים, שאולי לא חשבתם עליהם. אנחנו רגילים בישראל לאכול סלט פירות שבסיסו מורכב מתפוז-בננה-תפוח, אבל יש שילובים רבים וטעימים אחרים שכדאי לנסות – בהתאם לעונה. למשל בסתיו אפשר להכין סלט פירות נפלא של פומלה, גרגרי רימון וענבים, בקיץ אפשר להכין סלט של אפרסקים, שזיפים ומשמש, עם צימוקים וכן הלאה.
  9. קרפצ'יו פירות – במקום החיתוך הרגיל לקוביות, נסו לחתוך בצורות שונות, למשל פרוסות דקיקות – רצוי עם מנדולינה, שאותן משטחים על צלחת הגשה שטוחה וגדולה. את הפירות אפשר לתבל בסוכר, או בפירות יבשים ומתקבלת צלחת יפה של סלט פירות מיוחד.
  10. צבעים – כמה ששילוב הטעמים חשוב, אנחנו תמיד אוכלים עם העיניים ולכם חשוב ליצור גם שילוב יפה של צבעים. אפשר בקלות למצוא פירות ב-4-5 צבעים לפחות, שיתנו לסלט הפירות מראה צבעוני ומגרה.
  11. פירות בשלים – חשוב לבחור פירות שיהיו בשלים, אך לא כדאי להשתמש בפירות רכים מדי. קיווי למשל, חייב להיות רך, אך רק מעט. אותו הכלל תקף לגבי הבננות למשל.

סלט פירות בשלושה צבעים

החומרים הדרושים

3 יחידות קיווי רך במידה

שתי בננות בשלות

שני תפוזים כתומים ועסיסיים

תפוח אחד אדום

 

אופן ההכנה

  • השאירו תפוז אחד בצד
  • קלפו וחתכו את יתר הפירות לפרוסות דקות ולא גדולות מדי
  • למשל את הקיווי – אפשר לחתוך לפרוסות לאורך
  • אותו הדבר לגבי הבננה
  • את התפוח – חתכו לחצי ופרסו את החצאים לפרוסות
  • ערבבו את הפירות בקערה שקופה
  • סחטו את התפוז הנותר ושפכו את המיץ לתוך הסלט

תוספות אפשריות

תותים טריים, סירופ מייפל, סילאן, צימוקים

את סלט הפירות הזה אפשר לאכול לצד פנקייקים, או מעל גרנולה, או ככה, כמו שהוא.

מתכון לסלט פירות מושלם

סלט מתוק עם גבינה

החומרים הדרושים

2 גזר גדול קלוף ושטוף

2 תפוח גדול קלוף ושטוף

חופן צימוקים

גביע גבינה לבנה 9%, או שמנת חמוצה

אופן ההכנה

מגררים בפומפייה את הגזר והתפוח

מערבבים בקערה יחד עם הצימוקים והגבינה, או השמנת

לסיכום – לא משנה אילו פירות תכניסו לסלט ואיך תחתכו אותו,

העיקר שתאכלו פירות ותהנו מהטעם!

מתכונים נוספים
שאולי תאהבו