מתכון למק אנד צ'יז מושלם

מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
מתכונים אחרונים
אהבתם?
שתפו עם החברים!
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram

מק אנד צ'יז הוא מאכל אייקוני אמריקאי. הוא אהוב על ילדים אמריקאים וקנדים ונאכל בכל הזדמנות, בגרסאות שונות מעט, אך לכולן בסיס די זהה. אפשר להשיג אותו בארצות הברית בכל מקום – הוא מגיע אפילו בקופסת שימורים. כמו מאכלים רבים, גם המק אנד צ'יז הוא גרסה אמריקאית מושחתת ועשירה למאכל צנוע יותר שהגיע מאירופה. במקרה הזה מדובר כנראה בשילוב של גרסה של פשטידה אנגלית דווקא, עם פסטה איטלקית.

האמריקאים משתמשים בפסטה מסוגים מאוד ספציפיים, כאלה שהרוטב עוטף אותם מבחוץ, אבל שגם מתמלאים ברוטב בתוך הפתחים – כמו למשל פנה, או כל פסטה אחרת שהיא קצרה וחלולה. הרוטב שונה מרטבי פסטה, הנפוצים בישראל ומבוססים על שמנת וגבינות והוא עשוי מבסיס של רביכה, או בשמל, המכיל קמח וחלב בעיקר. אז איך מכינים את המאכל האייקוני הזה? הכנו לכם כמה טיפים ובסופם מתכון:

מק אנד צ'יז

5 טיפים להכנת מק אנד צ'יז כמו באמריקה

  1. הפסטה – חייבת להיות פסטה קצרה וחלולה, כמו פנה למשל, שהרוטב עוטף אותה היטב אך גם חודר לתוך החלל שבתוכה והופך כל ביס לתענוג
  2. גבינת צ'דר – היא הגבינה המקובלת לשימוש בגרסה האמריקאית של המאכל, אבל בישראל אפשר להשתמש בתערובת של גבינות קשות אחרות בסגנון דומה – למשל מוצרלה ופרמזן.
  3. רביכה, או בשמל – זוהי תוספת מאוד נפוצה ומקובלת למאכלים שונים באירופה ובארצות הברית. כאן בישראל פחות נהוג להגיש אותה עם פסטה, אך זוהי דרישת המתכון. אם אתם אוהבים טעמים עזים יותר, תוכלו להגדיל את כמות הגבינות במתכון ולגוון בסוגי הגבינות.
  4. מדובר במאכל מלא בשומנים, פחמימות וחלבונים ומומלץ לאכול אותו לצד סלט מרענן – להשלמת הערכים התזונתיים, להקלה על הכבדות של המאכל וגם על רגשות האשמה.
  5. אפיה בתנור – את המק המוכן, מכניסים לאפיה בתנור חם, כשמעליו מפוזרת גבינת פרמזן, שמשחימה במהלך האפייה ומעניקה למאפה שכבה פריכה וטעימה. אל תוותרו על השלב הזה!

 

ועכשיו למתכון – מק אנד צ'יז בסגנון אמריקאי עם טאצ' ישראלי

החומרים הדרושים:

  • חבילה אחת של פסטה קצרה וחלולה
  • מלח
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח
  • פלפל שחור, או לבן
  • 300 גרם גבינת צ'דר מגוררת. אם אין לכם צ'דר – השתמשו ב 250 גרם מוצרלה מגוררת – כמו של פיצה ועוד 50 גרם פירורי פרמזן.

 

 אופן ההכנה:

  • חממו את התנור ל-180 מעלות
  • בשלו את הפסטה במים עם מלח – לפי הוראות היצרן
  • סננו היטב והעבירו לקערה גדולה

 

:הכינו את הרוטב

  • בסיר גדול המיסו את רוב החמאה, השאירו קצת בצד כדי לשמן אחר כך את התבנית
  • הוסיפו את הקמח לחמאה המומסת וטרפו במטרפה
  • הוסיפו בהדרגה את החלב. טרפו עם המטרפה כל הזמן
  • בשלו על להבה נמוכה – עד שהרביכה נעשית סמיכה
  • הסירו מהאש והוסיפו את התבלינים ואת רוב הגבינה. ערבבו היטב והשאירו בצד כחצי כוס גבינה.
  • הוסיפו את הרוטב אל הפסטה וערבבו היטב. ודאו שהפסטה עטופה לגמרי ברוטב.
  • העבירו לתבנית משומנת ופזרו מלמעלה את הגבינה הנותרת.
  • הכניסו לאפיה למשך כ- 25 דקות, או עד שהגבינה מתחילה להשחים
  • הוציאו מהתנור, המתינו שהמאפה יתקרר ויתייצב מעט והגישו בליווי סלט טרי

תהנו!

מתכונים נוספים
שאולי תאהבו