המבורגר – מספיק לומר את המילה והפה מתחיל להתמלא ברוק. מאכל שכל כולו זועק "אמריקה", למרות שהוא כנראה הומצא בהמבורג, גרמניה ומשם היגר לאמריקה. כמו מתכונים אמריקאים רבים – גם ההמבורגר, בגרסתו האמריקאית, קיבל תוספות, שהפכו אותו למאכל מושחת, נוטף רטבים וטעמים, מלא באפשרויות, תוספות ושדרוגים ותמיד תמיד מגיע עם הסייד קיק שלו, המפורסם לא פחות – הצ'יפס.
אנחנו רגילים להתייחס אליו כאל מנת פאסט פוד נחותה, אבל אם מכינים המבורגר בבית – מקבלים מנה בשרית עשירה, מבשר טרי ואיכותי, שיחד איתה מגיעים גם ירקות טריים וצ'יפס מתפוחי אדמה טריים. המבורגר שכזה, אפשר בקלות להביא לדרגת גורמה של ממש.
כדי שתצליחו להכין בבית המבורגר איכותי, טעים, נוטף מיצים, שלא תוכלו להפסיק לאכול ותשמחו להיכן בכל הזדמנות – הכנו לכם כמה טיפים להכנת המבורגר מוצלח.
6 טיפים להכנת המבורגר מוצלח
- הבשר צריך להיות טרי ושומני במידה – הנתחים המתאימים להמבורגר הם שפונדרה, צוואר וצלעות בקר. כמות השומן בתערובת צריכה להיות חצי מכמות הבשר. יש לטחון את הבשר טחינה גסה – אפשר לעשות זאת אצל הקצב.
- לישת הבשר – לבשר המבורגר לא מוסיפים בשום אופן ביצה, או פירורי לחם. אפילו לא קמח. לכן, כדי שהקציצה תהיה מוצקה וכדי שלא תתפרק בעת הצלייה, חשוב לתת לבשר לישה טובה לפני הכל. לישה של 2 דקות אמורה להספיק ובסופה נסו ליצור קציצה שלא תהיה דחוסה ומהודקת מדי.
- איך ליצור את צורת ההמבורגר – הדרך המומלצת ליצירת הצורה העגולה של קציצת המבורגר, היא בעזרת רינג. הרינג מאפשר יצירת עיגולים אחידים ומקל על יצירת קציצה אוורירית ולא דחוסה, אך אפשר ליצור את הקציצה גם בידיים. את ההמבורגרים שעיצבתם – הניחו למנוחה של שעתיים במקרר, לפני הצלייה, להתייצבות והתמצקות.
- המבורגר צריך להיות צלוי לדרגת מדיום, או מדיום רייר, כלומר – ורוד מבפנים וצלוי מבחוץ. ככל שהוא יותר ורוד בפנים, כך הוא יותר עסיסי, אך למי שאוכלים רק וול דאן – אפשר להביא את ההמבורגר לדרגת וול דאן, באמצעות צליה ארוכה יותר, בתנאי שלוקחים בחשבון שהוא יהיה מעט יבש.
- אם השתמשתם בבשר טרי – תוכלו ליצור את צורת הקציצות ולהקפיא אותן לפני הצלייה, כך שיהיו לכם המבורגרים מוכנים לצלייה במקפיא. הם יכולים להישמר בהקפאה עד חודש מיום הכנתם. את ההפשרה יש לעשות במקרר לאורך לילה שלם לפחות.
- איך לצלות את ההמבורגר שלכם – את ההמבורגרים אפשר לצלות על הגריל, אך מומלץ לצלות על הפלאנצ'ה, או על מחבת – כמו באמריקה.
מתכון להכנת המבורגר כמו בהמבורגריות
החומרים הדרושים
ניילון נצמד
מחבת פסים, או מחבת ברזל כבדה, או פלאנצ'ה
חצי קילו בשר טחון גס מנתח שפונדרה, או צוואר, או צלעות
רבע קילו שומן בקר, או כבש
מעט שמן לטיגון
פלפל שחור, גרוס
תוספות להמבורגר
קטשופ, חרדל, מיונז, רוטב אלף האיים
מלפפונים חמוצים פרוסים דק
פרוסות עגולות וגדולות של עגבנייה
פרוסות דקות של בצל סגול
עוד אפשרויות:
בצל מקורמל
אננס צלוי
פטריות צלויות
צ'יפס
אופן ההכנה
- הניחו בקערה גדולה את כל החומרים וערבבו היטב
- הערבוב נעשה בתנועות לישה וצריך להימשך כשתי דקות
- אם הבשר קר מאוד – הרטיבו את הידיים במים חמים
- עטפו מגש גדול בניילון נצמד ומרחו עליו מעט שמן
- חלקו את המסה לכדורים בגודל אגרוף ושטחו אותם ביד, או בעזרת רינג, לעיגולים שטוחים בקוטר של כ- 10 ס"מ.
- סדרו אותם על המגש העטוף במרווחים קטנים אחד מהשני
- אחסנו אותם במקרר למשך שעתיים לפחות
- הניחו את המחבת על להבה גבוהה וחממו עם מעט מאוד שמן
- הניחו במחבת 2-3 המבורגרים בבת אחת לכל היותר, עם רווחים ביניהם
- צלו למשך 3-4 דקות מכל צד לקבלת מידת עשיה מדיום. למידת וול דאן (WD) – צלו למשך 5 דקות לכל צד.
- ההמבורגר מוכן, כשהשוליים שלו חומים
- מוציאים מהמחבת ישר לתוך לחמנייה טרייה, מוסיפים רטבים ותוספות אהובות וטורפים מהר לפני שיתקרר.
תהנו!